6 Nisan 2013 Cumartesi

Galatasaray-3-1-İdmanyurdu

* *
2006 yılında bir İspanya - Hollanda maçı vardı olaylı. 4 kırmızı 16 sarı kart çıkmıştı. Onun önüne hiçbir maç geçemez, ömrümde izlediğim en gergin maç oydu. Başıma bir şey gelmeyecekse eğer bu maçı da en gergin ikinci maç olarak hafızama kazıyorum.
Fatih Terim ve Hasan Şaş'ın tavırları son derece yersizdi. Stadyumda ya da kahvede maç seyreden seyirciyle kenar yönetim arasında bir duruş farkı olmalı. Olmak zorunda. Yazıklar olsun. Avrupa'da bir kulübün futbol takımı kendi ülkesinin liginde şampiyonluğun en kuvvetli adayıysa ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynuyorsa o kulüp büyük bir şirkettir ve büyük şirketlerin çalışanları profesyonel olur. Profesyonellik öfke kontrolünü gerektirir. İş sadece doğru kadro planlamasında, doğru taktik oturtmakta, giden maçı çevirebilmekte bitmiyor. Evet sportif başarıyı bunlar getiriyor, belki Fatih Terim'in sert tavrı sportif başarıda belirleyici rol oynuyor ama böyle saldırgan ve tehditkâr tavırlar sportif başarıyla kendini amorti edemiyor ne yazık ki. Bu noktada bir parantezi Ümit Davala için açmak istiyorum. Kendisi ne yaptı da ihraç edildi, öyle soft bir adam nasıl çileden çıkarıldı merak ediyorum. Tribüne gönderildikten sonra çığırından çıkıp sağa sola bağırıp saldıran bir Ümit Davala sahnesi hayret vericiydi.
Bir maçın ardından futbola dair bir şey söyleyememek çok yazık. Hakemler hakkında olumsuz eleştiride bulunmak hiçbir zaman ilk tercihim değil ama bu maç, rakiple beraber hakemin de yenilmesi gereken bir maç oldu. Maç boyunca bir serbest vuruşta dokuz on beşi doğru adımlamasından başka doğru kararı olmayan bir hakem ben ilk defa görüyorum.
Futbol adına sadece Drogba ve Melo vardı. Başka da bir şey yoktu. Futbol maçı değil meydan savaşıydı adeta. Ama Türkiye'de böyle maçlara şaşırmak diye bir şey yok. Alıştığımız futbol böyle kabalık, böyle saldırganlık gerektiriyor. Oynayacağınız futbolu sikeyim kısaca. Bitti.
 
Winger Back Blog! - Geyik Yapabilen Antiholiganist Futbol Blogu. - 2009 - 2013. | Bütün Haklarını Sami Yen'e Gömdüm.