27 Ekim 2009 Salı

Derbinin Ardından..

KADİKÖY PSİKOLOJİSİ
Turkcell Süper Lig'de 10. haftayı tamamladık ve derbi geride kaldı. Bu sene de her sene olduğu gibi sonuç değişmedi ve Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenmeyi başardı. Maçtan çok, karşılaşma öncesi sahada ısınma sırasında oyuncuların birbirine girmesi geceye damgasını vurdu. Bu çirkin olaylar iki takıma da hiç yakışmadı. Arda Turan ve Galatasaraylı oyuncular ısınırken, Fenerbahçe'nin yeni oyuncusu Cristian'ın Arda'yı itmesiyle başlayan kavga, diğer oyuncuların da birbirine girmesi ile bir arbedeye dönüştü. Maç öncesi Cristian, Arda ve Bilica'ya ceza verilmesi ve maçta oynamaması gerekiyordu ama her zaman olduğu gibi Türkiye'de bir şeylerin üstü sürekli örtülüyor. Yardımcı hakemin kafasının yarılması da bir başka vahim boyuttu. Maç başlamadan bitebilirdi ama Bünyamin Gezer çıkıp maçı yönetti.

AYNI HATA İKİ KERE YAPILMAZ!

Karşılaşma çok yüksek bir tempoda başlamadı. Daum'un Semih ve Güiza'yı yanında oturtup, Kazım'a ileri uçta görev vermesi ilginçti. Her ne kadar Güiza ve Semih maça hazır değillerse de o zaman niye yanında oturuyor diye adama sorarlar. Maçın hemen başında Baros'un sakatlanması Galatasaray için bir şok oldu. Nonda'nın oyuna girmesi Galatasaray'ın hücum organizasyonlarında ağır kalmasına neden oldu. Fenerbahçe ofsayt kokan bir pozisyonda 1-0 öne geçti. Vederson'un topa vurduğu anda topun üstünden atlayan Roberto Carlos ofsayt pozisyonunda ve aktif alan içindeydi. Bu golün geçerli olmaması gerekirdi. Galatasaray'da en kötü performans gösteren oyunculardan biri kaleci Leo Franco oldu. İlk yarıda kısa düşen bir topuna Alex çok güzel vurdu ama Arjantinli kaleci bunu güçlükle kornere çeldi. Aynı hatayı ikinci yarı yine yapan Leo Franco bu sefer penaltıya neden oldu ve topu ağlarında gördü.

ARDA KAPTANLIĞI TAŞIYAMIYOR!

Galatasaray'da defansta oynayan Gökhan, Servet ve Hakan çok ağırlar ve onlara inanılmaz bir yük biniyor. Bu yüzden de rakip farketmeden Galatasaray herkese inanılmaz pozisyonlar veriyor. Çünkü defansa yardıma sadece Mustafa Sarp geliyor. Onun da kapasitesi belli bir yere kadar. Orta alanda oynayan Ayhan'da inanılmaz bir düşüş var. Keita ise bu maçta bal yapmayan arı gibiydi. Belki çok çalıştı ama Roberto Carlos'un pozisyonunda her ne kadar tahrik olsa bile oyundan atılacak o hareketi yapmamalıydı. Galatasaray 2-1'i bulmuş ve Fenerbahçe'yi kendi yarı alanına hapsetmişti ve daha maçın bitmesine 15 dakika vardı. Belki Galatasaray 2-2'yi bulacaktı. Keita oyundan atılarak, bir çuval inciri berbat etti. Fildişi Sahilli oyuncu sinirli yapısı ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz maçlarda da buna benzer hareketler yapmış ve oyundan atılmamıştı. Birilerinin Keita'nın kulağını çekmesi gerekiyor. Kaptan Arda'ya gelince, onda da inanılmaz bir düşüş var ve sinirli hareketleri takıma olumsuz yansıyor. Kaptanlık olgusunu tam kavrayamamış gibi ama suç onda değil onu Galatasaray'a kaptan yapanlarda...

GALATASARAY'IN MAKUS TALİHİ!

Sonuçta Galatasaray, Kadıköy'deki makus talihini yenemedi. Bu sefer yapabilirdi, Fenerbahçe'yi yenebilirdi. Rijkaard ve Neeskens gibi hocaların var ama yine de Fenerbahçe'yi geçecek formülü bulamıyorsun Bu maçın belki de en ilginç ayrıntısı. Rijkaard ve ekibi bu tip maçları kazandıramadıktan sonra Türkiye'de ne işi var?? Galatasaray bu oyuncu kadrosu ve teknik kadro ile Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenemiyorsa uzun yıllar daha yenemeyecektir. Fenerbahçe belki de bu sezon Kadıköy'deki en kötü futbolu oynadı ama Galatasaray'ın Kadıköy fobisi yine kötü Fenerbahçe'nin zafer kazanmasına neden oldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Winger Back Blog! - Geyik Yapabilen Antiholiganist Futbol Blogu. - 2009 - 2013. | Bütün Haklarını Sami Yen'e Gömdüm.