4 Ekim 2009 Pazar

Yürüyoruz Sessiz Ve Kederli: Ankaragücü-3-0-Galatasaray.


  • Volkan Yaman'ın gitmesi taraftarı değilim demiştim. Geçen günler de bu söylemimde ne kadar haklı olduğumu gösteriyor. Bugün Caner'in arkasını Arda ve Hakan, ikisi toplayamadı. Öyle böyle hatalar değil. Sinir bozucu. Transfer teklifinin yapıldığı güne lanet ettim. Kazma Caner'in 11 başladığı maçta neden Alparslan Erdem'in süre alamadığını, ya da bir ön liberonun, bir Harry Kewell'ın stopere geçip, sol bekin Hakan Balta'yla doldurulmadığını biri bana açıklasın istiyorum. Çok istiyorum bunu.
  • Uzun yıllardır stoperlerimiz hep iyi oldu. Almaguerler, Tamaslar, Ismael Bouzidler gelmedi mi, geldi. Ama uzun süreler alan stoperlerimiz her zaman tecrübeli ve profesyoneldiler. Bugün de, her ne kadar biri başka bir mevkiden devşirilme olsa da stoperlerimiz iyiydi. Fakat gerek kendi saçmalıkları, gerekse başkalarının hataları savunmanın göbeğinde açık vermemize yetti. Hakan Caner'in arkasını toplayayım derken deplase oldu, Caner'e yapışık oynamak zorunda kaldı. Servet de gol sevdası yüzünden hiçbir zaman olması gereken yerde değildi, bir baktık Servet kornere gitmiş, kafa topuna gitmiş, dönememiş; bir baktık Servet rakip ceza sahasının gerisinde çalım atmaya çalışıyor. Bu görüntüler başlarda keyifliydi, ama bu çabalar sonuç vermeyince, üstelik de defanstaki dengeyi bozunca iyice çekilmez hale geldi. Hakan Caner'in hatalarını, Servet de kendi hatalarını tecrübeyle kapatmaya çalıştı.
  • Aydın 6-0 biten Netanya maçından sonra hızlı bir düşüşe girmişti. Bugün, o maçtan sonraki maçlardaki kadar kötü değildi ama yine beklediğim ve istediğim form düzeyine çıkamadı. Çok sert müdehalelerle karşılaştı, üstelik hakem de Ankaragücü'ne çok ''hoşgörülü'' (!) olunca gerginliğin ve sakatlığının da etkisiyle zayıf bir tablo çizdi. Son bölümlerde de oyundan çıkmak istediğini söyledi.
  • Peki acaba, neden kadroda A takım için yanıp tutuşan bir Serdar Eylik varken iki haftadır formsuz olan Harry Kewell'da ısrar edilir? Harry Kewell elbet bugün olmazsa yarın gerekli form düzeyine çıkacaktır, profesyoneldir. Ama arkada genç kan Serdar bekliyor, ligde süre alamıyor. Yazıktır. Yenileceksek de gençlerle yenilelim.
  • Bugüne kadar Rijkaard'ın sistemine sahip çıkanlardan biri bendim. Rıdvan Dilmen B planı falan şeklinde saçmalarken her fırsatta öyle düşünmediğimi, maçı kazananın futbolcu, kupayı kazandıranın sistem olduğunu söyledim. Ama sonuçta futbol bu, her maç, her dakika aynı top oynanacak diye bir şey yok. Maçı çevirmek için çift santrfora dönülebilirdi. hiç olmadı Servet oyundan çıkarılıp 3-6-1'e dönülebilirdi. Kendisi savunmaya pek yardımcı değildi nitekim. Ama Rijkaard amcanın bir bildiği vardır elbet diyerek kendimi avutmaya devam ediyorum, onun da 47. yaşı kutlu olsun.
  • Demek ki kadro derinliği falan hepsi yalanmış, uyutulmuşuz. Aynı anda 2 as+1 önemli yedek sakat olunca hemen dağılacakmışız. Keita, Gökhan Zan ve Emre Aşık'ın ne denli gerekli olduğunu gördük. Ayrıca yönetimin transferlerde %100 başarılı olamayağını, Caner Erkin gibi topçuları da alabileceğini gördük. Volkan Yaman'ın aslında bu takım için ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk.
  • ''Bu da nazarlık olsun'', ''Bu maçtan sonra ayaklar yere basar'' derken sezonun ilk mağlubiyetini aldık, üstelik bizim için kümede kalması gereken Ankaragücü'ne karşı, üç farkla aldık. Umarım artık bazı taşlar yerine oturur.

Yürüyoruz Sessiz Ve Kederli,
Nevizade Geceleri..

3 yorum :

  1. Volkan'dan Galatasaray'a topçu olmayacağı açıktı da, Caner'den de olmazmış, onu görüyoruz son bir kaç maçtır. Alpaslan ve Serdar romantikliklerine ise katılmıyorum balam. Adamlar oynayabilecek ayarda olsa, herkese forma dağıtan Rijkaard'ın gözünden kaçmazlardı. Ha neden Topal stopere gelmedi de Balta sola geçmedi dersen, Rijkaard muhtemelen Caner'i takımın parçası konumuna getirmeye çalıştı ama, bu saatten sonra Caner ne forma bulur, ne de sezon sonunda opsiyonu kullanılıp satın alınır. Ümitliydik, ümidimizi yedi. Yapacak birşey yok.

    YanıtlaSil
  2. Alparslan ve Serdar neden romantiklik olsun ki, Arda'ya, Uğur'a, Aydın'a da o yaşlarda şans verildi, şans verilmeyen Zafer Şakarlar, İlker Erbeylar da harcanıp gitti.

    YanıtlaSil
  3. Neden romantiklik olduğunu yukarda yazmışım, kopi/peyst edeyim; "Adamlar oynayabilecek ayarda olsa, herkese forma dağıtan Rijkaard'ın gözünden kaçmazlardı."

    YanıtlaSil

 
Winger Back Blog! - Geyik Yapabilen Antiholiganist Futbol Blogu. - 2009 - 2013. | Bütün Haklarını Sami Yen'e Gömdüm.