19 Ekim 2009 Pazartesi

Zaaflara Devam...

Ali Sami Yen'de nefesleri kesen, mücadelesi üst düzeyde, müthiş hücum oyunlarının olduğu, yedi gollü muhteşem bir maç demeyi hayal ederdim açıkçası. Ama öyle değil, ortaya çıkan yedi golde aslan payı takım savunmalarının. İki tane kötü savunma takımının oynadığı zayıf bir maç oldu. Daha da gol olurdu, eğer iki takımdan biri orta sahadaki kör dövüşünden kurtulup daha organize oynamayı başarabilseydi.

Galatasaray, Rijkaard’ın ne olursa olsun yerden oynayın talimatını uyguluyor. Çok güzel; tüm büyük takımların yaptığı gibi topu yerden, paslaşarak çıkarmaya çalışıyor Galatasaray fakat bir sorun var ki, o da orta sahada defansın önünde oynayan ikilisi Ayhan ve Mustafa Sarp’ın topla oynama yeteneklerinin az olması, üstüne üstlük hızlı düşünemeyip oyunu da yavaş kurması. Oysa Galatasaray, karşı savunmayı hazırlıksız yakaladığında, hızlı oynamayı başardığında korkulacak bir takım oluyor. İkinci gol haricinde de hızlı kanat organizasyonları ile golleri buldular. Orta sahadaki ikili (kim olduğu fark etmez Mehmet Topal da olabilir) daha hızlı düşünmeli, daha sade oynamalılar. Hücuma katkıları ise arkadan yapacakları boş koşularla olmalı. Trabzonspor, önde bastığı her an tehlikeli oldu hatta goller buldu. Zaten geri dönmeyen bir dörtlü var Galatasaray'da, birde ileri çıkamadıkları zaman daha da hazırlıksız yakalanıyorlar ve bol pozisyon veriyorlar. Şu an için çözülmesi gereken en önemli sorun bu. Tempolarını da artırmaları gerekiyor ama zaten bu sorun ortadan kalktığında daha tempolu bir takım olacaklardır.

Hakan Balta’da bir sorun var, çok aksıyor. Fizik olarak, mental olarak hazır değil. Sol bekte büyük sorunlar yaşadı Galatasaray. Trabzonspor’da ise Colman sahanın yıldızıydı, her yerdeydi. Emeklerine yazık oldu gerçekten. Haftaya Galatasaray’ın işi zor. Kaybetmiş bir Fenerbahçe, daha hırslı olacaktır. Eğer onlara karşı da basit ve yavaş oynarlarsa ortaya değişik sonuçlar çıkabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Winger Back Blog! - Geyik Yapabilen Antiholiganist Futbol Blogu. - 2009 - 2013. | Bütün Haklarını Sami Yen'e Gömdüm.